PTPTN

korang penah mintak ptptn tak?kalau tak penah mesti ni stok muka pelajar cemerlang yang dapat biasiswa.mana layan dak ptptn ni.kalau korang pernah mintak mesti korang paham kan keserabutan masa nak manage semua borang2 dokumen semua tu.haih sumpah serabut gila ngan nak sahkan jumpak penghulu segala.rasa nak jumpa anonymous cakap ehkau tolong ajar aku cemana nak godam website,aku nak godam web ptptn la .dah la nak print pon guna kertas 80gsm punya.gsm tu for what eh?gymnasium?oke takpe.mula2 aku print kat rumah je guna kertas 70gsm sebab aku ingat takpe kot kalu tak guna 80gsm.aku pon print la dua set dokumen perjanjian.then malam tu aku ada baca kat fb kawan aku pasal ptptn ni lah.aku pon gigih gila baca sebab banyak benda aku tak paham oke then jumpa la ni PERHATIAN!: Cetak Borang Perjanjian anda pada kertas bersaiz A4 (80gsm). Jangan cetak pada A4 (70gsm),anda MUNGKIN akan ditolak permohonan kerana sebab ini sahaja.OMG!means aku kena print or fotostet lain la kan dokumen perjanjian tu.yela kang tak pasal2 aku tak dapat ptptn menangis tak berlagu pulak.so siang tadi aku pon pegi la kedai fotostet nak fotostet lain.oke part ni yang bes ni,time nak bayar.aku pon belek2 la kertas yang difotostetkan eh macam sama je tebal ngan kertas asal aku ni.aku pon tanye la eh akak ni kertas 70 ke 80.aku xsebut gsm sebab aku taktaw nak pronounce cemana.oke boleh gelak aku memang kuno pon so?kalau aku cakap gymnasium nanti akak tu jijik plak tengok aku.oke berbalik part tadi.akak tu pon jawab kertas tu 70 la.hoho besnye dengar jawapan akak tu sampai rasa nak minum horlicks tapi tak boleh sebab puasa.dah la dah siap fotostet dua set.kalu satu set ada enam tujuh helai takpe jugak ni satu set 17 helai.aku pon redha jela suruh akak tu fotostet lain dua set guna kertas 80gynasium.sekarang ni aku enam set dokumen perjanjian,see betapa cemerlangnya aku ada sampai 6 set walhal dia nak dua set je.melayang duit aku camtu je dah la tengah takde duit.dah setel fotostet pegi la sahkan apa2 yang patot,dah la penghulu takde pastu terpaksa la pegi sahkan kat orang lain.then beli stem hasil kat pejabat pos plak.nasib baik la untuk dapat duit kan kalau tak memang tak la aku nak buat.mintak2 la nanti semua setel cepat dan takde pape masalah kat uitm nanti.oke dah bye.
                                   
memikirkan nasib badan dengan ptptn sobsob

                                   

2 comments:

zieya1067 said...

haha...tau xpa wei....ak yg print kt umah pon mang hbs byk krtas....sabo jela.....sob3....
2 blom g pasal borg pgsahan x keja yg ak xtau status da kna wat ka x..... huhu....tp 4 hlai ak wat siap spare....pdn mka owg nk cop 2....hoho

cicifa said...

aku pon memang arwah banyak kertas kat rumah aku.banyak gila sampai 4..memang kesian la haha.

SYIFA SYAHIRAH COPYRIGHT RESERVED