KBSR


    KBSR ialah Kenangan Budak Sekola Rendah.Malam ni tetibe plak aku teringat zaman sekolah rendah dulu.Aku rasa aku ni memang jenis suka ingat balik la benda-benda lama ni,sebab rasa macam best kot.Ingat lagi masa first week masuk darjah 1 dulu aku ada la main monkey bar kat padang sekolah.Macam normal la kan main monkey bar tapi yang tak normalnye aku buat gaya camni :                                                                                         
                                                                                                       





  Masa aku buat macam ni rasa macam hebak gila  sebab aku sorang je budak pompuan yang main monkey bar tu padahal tak sedar yang kain sekolah aku memang dah terselak habis.Nasib baik aku ni dulu jenis kalau pakai baju sekolah/kurung aku akan pakai short pants yang comel-comel gambar cartoon kat dalam kalau tak aku tak tahu la.Tetibe abang aku datang marah aku,masa tu dia darjah 2 so aku pun turun la.Agak-agak mesti masa tu budak-budak lain tengok apehal budak pompuan tu cari publisiti murahan ke apa.


 Another story is Masa beratur panjang-panjang sebelum balik sekolah.Dulu kan kalau nak balik sekolah kena line up.Masa tengah line up to kat tingkap kelas aku ada 2 orang budak laki ni macam kacau-kacau nak ngorat la kononnye.Aku ingat lagi sape budak tu,die same umur ngan abang aku kire darjah 2 la mase tu.Lepas keluar je kelas aku jalan pegi kat budak laki 2 orang tu aku pukul belakang dorang haha.Gila gengster jugak aku kecik-kecik dulu pegi pukul dorang.Mesti dalam hati dorang cakap ingat cun sangat ke sampai nak pukul-pukul orang.Suka hati aku la,muke kalau tak macam Kim Soo Hyun jangan berani nak ngorat aku XD.Padahal time ni tak kenal pun sapa Kim Soo Hyun.

  Pastu ni cerita masa darjah 4 ke 5 ntah.Masa ni sekolah ada la buat pertandingan nasyid,so aku ngan kawan-kawan aku join la.Konon nak rare la kan aku  pakai baju kurung kedah(sebab aku tekong),member group aku pakai baju kurung.Budak-budak group lain semua pakai baju sekolah je.Masa turn kitorang aku pun nak start la nyanyi,ingat lagi mase tu nak nyanyi lagu kasih kekasih by in team maklum la mase tu lagu ni tengah meletup.Semua pon macam bagi extra attention la sebab mesti expect yang kitorang best sebab pakai lain dari group lain.Bila start je aku nyanyi "tak perlu aku ragui" aku terus tergelak.Aku dok ulang kat "tak perlu" tu berapa banyak kali ntah sebab bila aku start nyanyi je aku gelak haha.pastu taknak bagi gelak aku pejam mata,pandang syiling pastu start nyanyi balik tapi still aku gelak lagi.1 dewan la gelak kat aku.Last2 turun macam tu je sebab dok tak perlu tak perlu bila nak habis.Malu gila dah la pakai lawa dah.Sorry kawan-kawan,sapa suruh lantik aku jadi tekong haha.Balik tu aku cite kat mak aku,mak aku tibai la gelak.Nak tengok muka aku masa sekolah rendah??


Sebelah aku tu ain kawan baik aku masa sekolah dulu.Masa ni dia ada pertandingan bercerita.Aku  penolong ketua kelas kot masa ni sebab tu pakai baju biru.Masa sekolah rendah aku memang gipang haha.Masa sekolah menengah.....



Gelak la gelak T__T.Muallaf.





  Haa ni plak cite zaman tadika.Masa tu ada pertandingan macam-macam la macam nasyid,laungkan azan,hafazan,pidato etc.Aku masuk nasyid,jadi tekong lagi.Tak sangka aku ni berbakat jugak dalam nasyid.Sebelum pegi pertandingan tu mak aku pesan nanti nyanyi suara tu biar kuat baru orang dengar.Masa pegi sana mak cik aku ikut jugak,ingat lagi nasyid tadika aku pakai baju warna oren.Masa perform aku pun nyanyi la kuat-kuat macam mak aku pesan.Pastu masa dah balik rumah mak aku tanya kat mak cik aku oke tak aku nyanyi,mak cik aku jawab aku nyanyi punya la kuat sakit telinga.Yela mana tak kuat dah la pakai mike pastu aku nyanyi kuat macam terjerit sebab dah mak aku suruh kan nyanyi kuat-kuat haha.Mesti sakit telinga kan semua kat situ yela suara budak-budak kan macam nyaring pastu dengan kuatnye.Mesti mak aku ingat nasyid tu macam biasa-biasa je takde mike.No wonder la dapat sagu hati je >,<.

  Masa sekolah rendah dulu aku aktif jugak la pengakap.Siap ada lencana keris gangsa,perak,emas.Dulu rasa macam kool gila bila jadi ahli pengakap pastu macam berlagak dengan budak-budak PBSM.Tetibe teringat ayat ustaz Alawi PBSM=Persatuan Berehat Sepanjang Masa.Sambung balik pasal pengakap tu,dulu masa pegi kem keris apa ntah aku siap ada abang angkat lagi.Gila poyo haha.Abang tu sekolah menengah dah,aku tak sure dorang ada program apa kat kem tu jugak.Konon kool la ada abang angkat sekolah menengah.


Banyak lagi aku nak cerita ekceli tapi tak larat taip dan sekarang dah pukul 3 lebih.Nanti kalau aku rajin aku sambung lagi.Good night.




met my girlfriends



  Korang penah ada kawan yang baik dari zaman dulu sampai sekarang?best kan ada kawan camni sebab senang nak get along sebab kite dah lama kenal ngan dorang.Boleh gosip eh kau tahu tak cikgu ___ dah kawen,eh kak ___ dah kawen eh??laa tak tahu ke siap ada anak dah aihh.Kawan-kawan please fill in the blank yourself.Aku rasa yang best pasal kawan ialah boleh gosip sama-sama hikhik.Pastu bila ingat balik zaman sekolah dulu memang seronok.Kang keluar la eh dulu hang minat ____ kan,die kat mana skang?haha.Lagi satu bile cerita balik pasal kena denda kat asrama dengan warden sebab buat salah.Pasal denda ni kalau aku nak cite sampai CNY 2015 pun tak habes.And lastly we hate the same thing >,<.


Credit to we heart it.

 Hari tu 10/02/13 aku ada gathering dengan busuk-busuk.They are awesome bebeh awesome.Ada yang aku xjumpa dah lepas yang gathering kat taman tasik masa zaman matrik dulu.Rindu uols taw,tiap hari aku makan    
tak gemuk,mandi pemalas,tidur terlebih sebab rindu korang.Meh nak share gambar girlfriends kitew.



Mee udang Kuala Sepetang.Thank Faizal belanja kitorang!Jimat duit.Pasni taw dah nak makan mane bile gathering tp kena makesure Faizal cuti jugak la haha.


Dari kiri:Lykai,Zue,Izan,Anis,Wani
Yang belakang tu sebok je buat peace jugak.Aku rasa dia suka kat Wani sebab tu dia imitate peace Wani.Untung la Wani ada orang minat hihi.


CC : Faizal.






Lepak kat sign board je mampu :(..Tiket transport yang nak bawak naik atas semua dah sold out


Yang baju kuning tu cikgu pengiring Kelab Alam  Sekitar.
Sebenarnya tu Rien,Macam cikgu rombongan kan.Tapi rien memang ustazah-to-be pun sebab tu ada gaya macam ckgu sikit.


Jump while we are young.


Yang depan tu apehal?






Thanks Rien belanja cendol.Aku dah cakap Rien memang ada gaya nak jadi cikgu *bodek*
 Anis:Boleh ke buat gaya camni,macam sembah apa je?
Aku: Boleh tapi jangan la niat nak sembah.



Keena ngan Lykai hampa buat apa???


Bagi chance jap aku nak feeling2 jadi model.Aku rasa aku comel dalm gambar ni kbai.


One of the most favourite pictures.cc:unknown.


Manje kawan-kawan aku ni.Tapi emy tak dikire manja sebab tak sandar kat Wani.


Babai kawan-kawan,ada rezeki kite jumpa lagi nanti.Booooo Izan.haha


video


                                                     

                    Lastly

Hapdet blog



hye hey lama gila aku tak hapdet blog.Aku rasa aku ni baik macam tak payah ada blog pun takpe kan,dah la malas hapdet,follower sikit.Rasa macam syok sendiri.Tapi kan lepas kena hack tahun lepas terus blog aku nile klik je kat link terus redirect pegi sini.Apa kena mengena blog aku dengan origami??Mungkin nanti aku dapat mak mentua cikgu origami kot.

  Aku rasa sebab tu orang nak follow tak boleh,yela bila klik kat link terus pegi youtube.Takpe tak kesah pon senanya follower sikit sebab aku buat blog ni pon saje nak cerita pasal life aku.*ayat sedap hati*


  Aku ada test Shariah weyh esok,malas gila nak baca.Japgi la aku sambung baca,kite blaja tak boleh stress2 ye dak.Jap jap nak share gambar tengok bola migngu lepas.







Jijim ngan sedare-sedare dia.
       

  Best la jugak tengok bola live ni tapi yang tak bestnye bila nak semayang die punya surau gile kecik!telekung ada 1 je,dah la surau bocor habes lantai basah ngan air hujan.Stadium sikit punya besar,surau kecik gile.paham tak ratio dia macam stadium:surau,10000:1.Takde pihak nak selenggera ke masalahnye.




   Nak sambung baca shariah oke bye

Holiday On Monday



  Memandangkan tadi takde lab mcribe dan analytical chemistry so aku,anaz,fana,wani pegi PD.Cadangnye mule-mule nak pegi broga Hill tapi takot plak sebab pegi hari Isnin kan,tak ramai orang.Kang jadi pape susah plak dah ler semua pompuan.At least kalau ada bapuk ke sorang takpe la jugak(macam tak guna jugak je kan???).Then plan nak pegi Sungai Congkak tp xjadi sebab bahaya noksss musim2 hujan ni kan.Tu yang last-last pegi PD.Awal gila gerak dari kolej pukul 7 pagi!Sampai PD pukul 8.30 pagi amek kau awal gila.Kitorang je ada kat situ tapi yang bestnye rasa damai gila.Naseb tak cari kayu ke papan pastu buat bangsal tinggal terus kat situ.


Masa ni dalam pukul 8.45 camtu la.Nyaman sangat.



Kuda laut jadian bertudung.
 Lepas ni kitorang pegi makan kat kedai area2 situ jugak.Aku ngan Wani pegi tibai makan lontong pagi-pagi bute tu.Tapi apsal hah makcik tu buat lontong pagi-pagi??orang PD breakfast ngan lontong ke????


jajaaaaaang!jeles tak??haha.Best weyh naik banana boat ni.mule-mule je rasa cuak pastu semua dok eh best kan naik banana boat tadi.




   Ekceli banyak lagi gambar abang banana boat tu amek masa ni.Gila rajin die tangkap tapi risau jugak aku kot2 ada ai masuk deseler(dslr) aku,kang tak pasal-pasal berfunfus je lens kan.





 


  Pastu pegi KlCC pulak.Nak balik kolej macam awal sangat lagi,mana boleh balik awal-awal rasa macam bosan gile kau pukul 3 dah sampai kolej.



Sebenarnya fana  suke kat aku dalam diam *berdasarkan gambar di atas*









 Sekian bye.

SYIFA SYAHIRAH COPYRIGHT RESERVED