Taman Tasik

  Yeah dendang datang lagi.Tengah2 malam tetiba teringat dendang yang kotak dia warna biru macam ada gambar doraemon pastu nanti dalam dia ada hadiah misteri yang menjadi igauan kanak2.Semalam aku keluar pegi Taiping ngan jijim setelah sekian lama tak nampak lubang hidung dia.

Sampai2 terus pegi Kenny Rogers dengan muka macam pemangsa tak makan 8 hari sebab lapar dari pagi tak makan.
Yang ni aku punya.Macam biasa mesti nak black pepper.

Apehal dok tengok meal aku plak ni??



Potong bibir sendiri ke apa ni.

Yang ni jijim punya.Macam biasa dia mesti BBQ je memanjang.

   Tengah2 makan tetiba hujan tapi tak lama pun.Dah habis makan pastu jijim cakap apa lagi pegi la bayar tapi aku buat muka taknak bayar walhal aku dah janji dulu nak belanja dia makan Kenny Rogers kat taiping.Macam biasa  alasan aku:


aku :  Dia la bayar dia laki.
jijim: Takde2 dia dah janji dulu nak belanja orang.Deret kedekut je die ni.Tak penah nak belanja orang.           


  Aku pun bayar la sebab dah dia cakap aku kedekut.First time belanja BF makan.Balik rumah terus tulis dalam diari hari ni kali pertama aku belanja jijim makan*tipu aku takde diari pon*.Lepas makan kitorang pegi Taman Tasik Taiping.Alang2 aku dah bawak kamera apa lagi tangkap gambar la kojenye sampai jijim marah sebab dah lambat tapi yang aku eh jom pegi sane jom pegi sini eh nak tangkap kat situ pulak la =,=".

Taman Tasik Taiping


Lobang hidungmu tatap menjadi pojaan hatiku,


Dia buat saya!

Menghirup udara segar la kononnya,



angry birds i mengelap u.


Cincai punya edit.

   Tapi bosan jugak la tangkap gambar perasan sorang kalau ramai2 ngan kawan best la.Oke aku nak tido bye.




5 comments:

Hidayah Maznan said...

comel2..Nice entry :)
pics pun cantik :))

cicifa said...

Thanks dear :)

Hidayah Maznan said...

jijim ni smka gak kan?

cicifa said...

yup :)..tua setahun dari syifa je.

Hidayah Maznan said...

owh ye ke? patut cam muka familiar..kapel ngan senior lah ni..tak pe2 bagus..teruskan..semoga bhgia..

SYIFA SYAHIRAH COPYRIGHT RESERVED