Hari malang

  Sem ni aku kena ambik koku sebab kat UiTM kena ambik koku untuk 3 sem.Sem lepas aku tak ambik sebab buat pengecualian kredit.Dengan bangganya saya mengisytiharkan saya menambil Management of Family Institution sebab saya tak sabaq nak kahwin dan ingin menjadi seorang isteri yang solehah yang mendengar kata suami kelak.Oke tak main² je,ambik pun sebab macam senang ja.Ekceli mula² ambik recreation tapi pegi drop sebab petang Jumaat ada lab so clash ngan meeting koku tu.Pastu tengok2 lab petang Jumaat tukar Isnin dan meeting recreation plak ekceli hari khamis.Tahniah la sebab pegi drop kelab yang best camtu.


  Petang tadi aku pegi la meeting dekat fakulti law.Dah la sensorang je sebab kawan yang ambik sama aku tu ada program kat Melaka.Dengan yakin aku masuk kelas yang untuk group B.Dah masuk kelas baru la nak mesej kawan aku yang pegi Melaka tu nak pastikan betul tak kitorang group B.Rupanya kitorang group B.Tahniah sekali lagi sebab salah masuk group dah la dah siap perkenalkan diri pastu pakai baju kolej Melati pulak.Padan muka Melati malu ada penghuni yang salah masuk group masa meeting.Dengan gigih aku bangun pegi depan cakap eh ustaz saya rasa saya salah masuk kelas,saya rasa saya group C.


errrr ustaz saya malu sebab yakin pegi masuk kelas ustaz.


  Pastu aku masuk la kelas untuk Group C plak.Dah la pusing cari sensorang,sedih rasa macam lonely takde orang nak kawan sebab kaki busuk.Pusing punye pusing jumpe la kelas tu.Mak aih ramai gila sebab gabung ngan group A.Dah la mase masuk ada ustazah tengah cakap².Untuk kali kedua aku introduce diri aku hari ni pastu siap cakap status single sebab malu nak cakap sebenarnya ada pakwe nama jijim,dia suka main Dota dan belanja saya makan macam2 but i have no guts to do that.Masa nak tanda tangan atendan pulak nama aku ngan kawan aku takde dalam atendan.Sungguh malang nasib aku hari ni umpama sudah jatuh terpegang tahi sugar glider pulak.Dah habis kelas aku balik sensorang jalan kaki pegang payung dalam hujan sambil nyanyi lagu Hujan yang Sudirman nyanyi.

          Hujan yang turun bagaikan mutiara

       
          Berkilau bersinar berkerdipan
          Subur menghijau bumi terbentang
          Dan bayu berpuput lembut



          Cinta yang bersemi
          Diwaktu hujan turun
          Menyirami ketandusan hati
          Dan hujan turut mengiringi
          Engkau pergi...



          Selembut hujan bercurahan
          Begitulah cinta ini
          Semesra bumi yang disirami
          Begitulah hati ini



          Hujan yang turun bersama air mata
          Bersama pedih, bersama rindu
          Kau datang dan kau pergi jua
          Rindu lagi... 

   
Letak gambar ni sebab ada payung.


  Sebenarnye tak nyanyi pun wkwkwkwwkwkw.Tu je la cerita malang aku hari ni dan aku makan ayam goreng Uncle Bob(apa kena mengena??).Sekian bye.

2 comments:

Cik Waniey Hazwaniey said...

hahaha. bungukss sekali. segan kottt ;p

syifa syahirah said...

memang segan gila weyh..sadis aku.

SYIFA SYAHIRAH COPYRIGHT RESERVED